Губиниська сел/рада
http://nmgubinsel.dp.gov.ua



                                                                                                                              П Р О Є К Т

УКРАЇНА

МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ

ГУБИНИСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

НОВОМОСКОВСЬКОГО  РАЙОНУ  ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

VIII СКЛИКАННЯ

                                                        СЬОМА  СЕСІЯ

---

                                                        Р І Ш Е Н Н Я

 

 2021 року                                                                                         №       - 7/VIII

 

Про заснування премії селищного голови кращим учням закладів загальної середньої освіти та вихованцям закладів позашкільної освіти Губиниської селищної ради

 

Розглянувши пропозицію виконавчого комітету Губиниської селищної ради, враховуючи  висновок постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров'я, молоді, фізичної культури і спорту та соціального захисту населення, висновок постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету та соціально – економічного розвитку, з метою матеріального стимулювання і заохочення учнівської молоді за високі успіхи у навчанні, підтримки розвитку і інтересів, схильностей та обдарувань, керуючись Законами України "Про освіту", Законом України "Про повну загальну середню освіту", Законом України "Про позашкільну освіту", Законом України "Про  місцеве самоврядування в Україні", Губиниська селищна рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

          1.Заснувати премію селищного голови кращим учням закладів загальної середньої освіти та вихованцям закладів позашкільної освіти Губиниської селищної ради.

          2. Затвердити  Положення про премію селищного голови кращим учням закладів загальної середньої освіти та вихованцям закладів позашкільної освіти Губиниської селищної ради.       

          3. Координацію по виконанню даного рішення покласти на відділ освіти, сім'ї. молоді та спорту, контроль – на постійну комісію з питань освіти, культури, охорони здоров'я, молоді, фізичної культури і спорту та соціального захисту населення та на постійну комісію з питань планування, фінансів, бюджету та соціально – економічного розвитку.

 

 

 

Губиниський селищний голова                                    Петро ЄРЬОМЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                  

                                                                                     Додаток до рішення

                                                                                     від________ № __________

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про премію селищного голови кращим учням закладів загальної середньої освіти та вихованцям закладів позашкільної освіти Губиниської селищної ради

 

  1. Загальні положення

 

      1.1. Премія селищного голови кращим учням закладів загальної середньої освіти та вихованцям закладів позашкільної освіти ( далі – премія селищного голови ) призначається розпорядженням Губиниського селищного голови за поданням відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Губиниської селищної ради з метою матеріального стимулювання і заохочення учнівської молоді за високі досягнення у навчанні, перемогу у Всеукраїнських олімпіадах з базових дисциплін, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах дитячої творчості, високі спортивні досягнення, підтримки розвитку інтересів учнівської молоді, схильностей та обдарувань, забезпечення сприятливих умов для самореалізації особистості у сучасному суспільстві.

 

  1. Порядок призначення премії селищного голови

 

           2.1. Премія селищного голови призначається учням 8 – 11 класів закладів загальної середньої освіти Губиниської селищної ради, які мають високі  ( 10 – 12 балів) досягнення  у навчанні, є переможцями та призерами ІІ, ІІІ, ІУ турів Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін, переможцями та призерами Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів дитячої творчості; вихованцям закладів позашкільної освіти  - переможцям та призерам Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах, значні спортивні досягнення за підсумками першого та другого семестрів.

          2.2.  Премія призначається розпорядженням Губиниського селищного голови, яке є підставою ля вручення Сертифіката про призначення премії селищного голови та здійснення виплати грошової винагороди.

          2.3. Виготовлення Сертифікатів про призначення премії селищного голови здійснює відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Губиниської селищної ради.

 

 

 

 

 

  1. Порядок висування кандидатів

 

     3.1. Кандидатури учнів 8 – 11 класів – відмінників навчання, учнів та вихованців – переможців Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів дитячої творчості,  кращих спортсменів подають заклади загальної середньої та позашкільної освіти, які підпорядковані відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Губиниської селищної ради шляхом подання  листа – клопотання   щодо призначення премії селищного голови.

          3.2. У листі – клопотанні  обов'язково зазначається інформація про учнів: прізвище, ім'я, по батькові, дата, місяць і рік народження, місце навчання, копія ідентифікаційного коду, номінація, за якою пропонується на нагородження.

          3.3. До листа – клопотання про призначення премії селищного голови додається копія табеля навчальних досягнень учнів, грамоти, дипломи за перемогу в Всеукраїнських олімпіадах з базових дисциплін, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах дитячої творчості, спортивних змаганнях.

          3.4. Пропозиції щодо кандидатур на призначення премії селищного голови подаються  відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Губиниської селищної ради  за І семестр – до 20  грудня, за ІІ семестр – до 20 травня поточного року.

          3.5. Наказом начальника відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту створюється конкурсна комісія з призначення премії селищного голови.

До складу конкурсної комісії входять:

  • начальник відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Губиниської селищної ради;
  • заступник начальника відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Губиниської селищної ради;
  • головний бухгалтер відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Губиниської селищної ради;
  • методист відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Губиниської селищної ради;
  • голова постійної комісії Губиниської селищної ради з питань освіти, культури, охорони здоров'я, молоді, фізичної культури і спорту та соціального захисту населення ( за згодою).

3.6. Рішення комісії оформлюється протоколом.

 

 

  1. Фінансування видатків, пов'язаних з виплатою премії селищного голови

 

    4.1. Виплата премії селищного голови здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачених на утримання закладів освіти Губиниської селищної ради.

     4.2. Відзначення  учнів – відмінників навчання, переможців конкурсів дитячої творчості, спортивних змагань здійснюється  шляхом вручення Сертифікатів про призначення премії селищного голови в урочистій обстановці, за участю керівництва громади, депутатів селищної ради, батьківської громадськості, представників громадських організацій.

     4.3. Розмір премії селищного голови становить:

- за високі досягнення у навчанні – 1000 грн;

- за І місце – 600 грн;

- за ІІ місце – 500 грн;

- за ІІІ місце – 400 грн.

          4.4. Фінансування виплати премії селищного голови здійснюється шляхом перерахування коштів на особистий картковий рахунок отримувача премії або уповноваженої особи, відкритий у банківській установі України.

 

 

 

 

Секретар селищної ради                                     Анастасія ПЕДАН